Çikolata ve ahudulu tart tarifi nasıl yapılır?

Ahududu sevenlere müjde! Çikolatalı ahududulu tart tarifine ne dersiniz? Hem daha hafif hem de bir o kadar lezzetli... Çikolatanın meyvelerle buluşma ahengi her zaman güzel olmuştur! Peki çikolatalı ahududu tart nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Çikolata ve ahudulu tart tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

250

Çikolata ve ahudulu tart tarifi içi gerekli malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Çikolatalı sos için

  • 200 ml krema
  • 250 g bitter çikolata
  • Frambuaz
  • Pudra şekeri

Çikolata ve ahudulu tart tarifi adım adım yapılışı

1 Tart hamuru için tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru unlanmış tezgaha alarak yoğurun.
2 Streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dikdörtgen bir tart kalıbını yağlayın.
3 Dinlenen hamuru tart kalıbın içine yayıp çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serin ve üzerine kuru baklagil koyarak 180 derece fırında pişirin.
4 Pişmeye yakın baklagilleri çıkartarak kızartmasını sağlayın. Izgara tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Çikolatalı sos için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
5 Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata iyice eriyene kadar karıştırın. Soğuyan tartınızın üzerine dökün.
6 Frambuazları tartınızın üzerine dizip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tartınız ılınınca buzdolabına alıp birkaç saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Not: Baklagiller ile birlikte tart hamurunun fırına verilmesinin sebebi tart hamurunun kabarmasını önlemek. Tartın içerisini çikolata ile doldurulacağı için kabarmasını önlemek gerekir.