Çikolatalı, kestaneli pasta tarifi nasıl yapılır?

Özel günlerininizin vazgeçilmezi olacak muhteşem bir pasta tarifi.

Çikolatalı, kestaneli pasta tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

KALORİ

542

Çikolatalı& Kestaneli Pasta için malzemeler;

  • 2-3 adet kakaolu pasta tabanı
  • 2 paket kakaolu pasta kreması
  • Haşlanmış kestane veya kestane şekeri
  • Dekor için taze çiçek
  • draje çeşitleri

Şurup için;

  • 150 ml su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • İsteğe göre 2 kaşık konyak

Not:

Süs malzemelerini servisten önce koymamaya dikkat edin. Süs için kullanılan malzemeler şeker içerikli olduğu için buzdolabında eriyebilir. Pastanın yerken gelen ıslak ve serin lezzeti keke sürülen şuruptan geldiği için, şurup sürmeye üşenmeyin.

Çikolatalı, kestaneli pasta tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca dilerseniz konyak ekleyebilirsiniz.
2 Kakaolu pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın.
3 Arzu ederseniz konyak, badem aroması gibi ekstra tatları da ilave edebilirsiniz.
4 Kakaolu pasta tabanlarını bütün olarak veya yuvarlak kalıp ile istediğiniz büyüklükte kesin.
5 Kek tabanının birine şurup sürüp, üzerine kakaolu kremayı kalınca sürün.
6 Ufalanmış kestane serpiştirerek, şuruplanmış ikinci katı yerleştirin.
7 Tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin.
8 Daha sonra pastanın tamamını krema ile kaplayın.
9 1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin.
10 Parlak pasta tozu veya farklı pasta süsleme malzemeleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.