Çıtır yufka mantısı tarifi nasıl yapılır? Adım adım anlattık...

Mantı küçükten büyüğe herkesin sevdiği bir yemek. Ancak yapması bazen zahmetli olabiliyor. Hem pratik hem lezzetli çıtır yufka mantısını denemeye ne dersiniz? İşte Selin Gökbakar’ın yorumuyla çıtır yufka mantısı...

Çıtır yufka mantısı tarifi nasıl yapılır? Adım adım anlattık...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

320

Mantı yemeyi herkes çok sever ancak hazırlık aşamalarını düşününce genellikle hazırlamaktan vazgeçeriz. Hamur açma derdi olmadan hazır yufkayla yapılan  çıtır yufka mantısını evde denemeye ne dersiniz? Hem mantı lezzetinde hem de müthiş pratik bir tarif. Selin Gökbakar’ın yorumuyla çıtır yufka mantısına göz atalım...

Çıtır yufka mantısı için gerekli malzemeler

  • 2.5 adet yufka
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çimdik kimyon
  • Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt kullanabilirsiniz. Ayrıca yağ içinde salça ve paprika eriterek nane ve sumak ile servis edebilirsiniz.

Çıtır yufka mantısı tarifi adım adım yapılışı

1 İşe ilk olarak iç harcı hazırlayarak başlayın.
2 Kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu güzelce karıştırın.
3 Temiz ve kuru bir yüzeye yufkanızı serin. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekil vererek kesin.
4 Ardından iç harcı orta kısmına koyun ve yarım ay şeklinde yufkaları kapatın.
5 Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız mantıları dizin.
6 Bu esnada mantının yapışmayan kısımlarına fırça ile su sürerek bu noktaları kapatmalısınız.
7 Tepsinizi hazırladıktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika pişirmeniz yeterli.
8 Üzeri kızaran mantıları tabağa aldıktan sonra tercihe göre sarımsaklı yoğurt ve ayrı bir yerde hazırladığınız salçalı, paprikalı yağ ile nane ve sumak dökerek servisinizi tamamlayabilirsiniz.