5 / 11
4. Ev yapımı çikolatalı süt
Malzemeler:
1 su bardağı süt (badem veya yulaf sütü gibi süt veya bitki bazlı)
1 yemek kaşığı şekersiz kakao tozu
1 yemek kaşığı bal
1/2 çay kaşığı vanilya özü
Yöntem:
Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar çırpın.
Soğutun ve servis edin.
6 / 11
5. Çikolataya batırılmış meyve
Malzemeler:
- 1 su bardağı bitter çikolata parçaları
- Taze meyve (çilek, muz veya elma dilimleri)
- Serpinti veya kıyılmış fındık (isteğe bağlı)
Yöntem:
- Çikolata parçalarını benmari usulü veya mikrodalgada eritin.
- Meyveleri eritilmiş çikolataya batırın ve üzerine sos serpin.
- Mumlu kağıtla kaplı bir tabakta bekletin.
7 / 11
6. Çikolatalı chia tohumu pudingi
Malzemeler:
- 1/4 su bardağı chia tohumu
- 1 su bardağı bitki bazlı süt (badem, yulaf veya hindistan cevizi)
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
- 1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
- 1/2 çay kaşığı vanilya özü
Yöntem:
- Tüm malzemeleri bir kavanozda veya kasede karıştırın.
- En az 30 dakika veya bir gece bekletin.
- Servis etmeden önce üzerine meyve veya kuruyemiş koyun.
8 / 11
7. Çikolatalı kabaklı browni
Malzemeler:
- 1 su bardağı rendelenmiş kabak
- 1/2 su bardağı şekersiz kakao tozu
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı bitkisel yağ
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
Yöntem:
- Fırını 350°F'ye (175°C) önceden ısıtın.
- Bir kapta ıslak malzemeleri birleştirin.
- Ayrı bir kapta kuru malzemeleri birleştirin.
- Islak ve kuru malzemeleri birleştirin ve birleşene kadar karıştırın.
- Hamuru yağlanmış 8×8 inçlik bir tavaya dökün.
- 25-30 dakika pişirin.