Çökertme kebabı tarifi nasıl yapılır? Adım adım çökertme kebabı tarifi
En alt katına eklenen patates katmanı hatta isteğe göre eklenen pide parçaları, domates sos, çırpılmış yoğurt ve et dilimleri bu lezzete kim hayır diyebilir ki! Çökertme kebabı nasıl yapılır? Evde kolayca yapabileceğiniz çökertme kebabının yapılışını adım adım anlattık
KAÇ KİŞİLİK
3 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
600Patates tabanı için
- 4 adet patates
- Sıvıyağ
Et marinasyonu için
- Jülyen doğranmış 350 gr biftek ya da bonfile
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı pul biber
- 5 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için
- Sarımsaklı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet rendelenmiş domates
Çökertme Kebabı tarifi adım adım yapılışı
1
Etler marinasyona koyulur.
2
Yoğurt, sıvıyağ, kekik, pul biber, sarımsak, karabiber ve tuz bir kapta karıştırılır.
3
Etler eklenerek buzdolabında birkaç saat bekletilir.
4
Patatesler yıkanır, kabukları soyulur.
5
Patatesler ince kibritler halinde doğranır ve soğuk suya bırakılır.
6
1-2 saat sonunda etler ısınmış sıcak tavaya koyulur. Pişirilir.
7
Bu sırada sıvıyağ kızdırılır ve süzülen ve kurulanan patatesler kızgın yağda kızartılır.
8
Patatesler tabağın en altında koyulur. Sırasıyla üzerine sarımsaklı yoğurt ve et eklenir.
9
Tereyağı bir tavada eritilir içerisine domates rendesi ve biraz tuz eklenerek pişirilir. En üste eklenrek servis edilir. Afiyet olsun!