Creme de Barry (Karnabahar çorbası) tarifi nasıl yapılır?

Fransız mutfağının vazgeçilmez çorbası Creme de Barry karnabahar çorbası olarak biliniyor. Lezzetli mi lezzetli karnabahar çorbasını hazırlaması çok kolay. Hem şifa kaynağı hem de lezzetli creme de barry nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı....

Creme de Barry (Karnabahar çorbası) tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

KALORİ

150

Creme de Barry (Karnabahar çorbası) için gerekli malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 pırasa
  • yıkanmış ve beyaz kısmı doğranmış
  • 1 baş karnabahar
  • parçalanmış
  • 1 patates
  • küp doğranmış
  • 6 su bardağı tavuk suyu ( su ile karışık kullanılabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • ezilmiş
  • tuz biber
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • doğranmış

Creme de Barry (Karnabahar çorbası) tarifi adım adım yapılışı

1 Tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve ısıtın. Pırasaları ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
2 Karnabahar, sarımask, patates ve tavuk suyu ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
3 Kapağını kapatın ve kaynatın. Daha sonra yaklaşık 20 dakika veya karnabahar ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Hafifçe soğutun.
4 Pürüzsüz olana kadar bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin. Tavaya geri alın süt ya da tavuk suyu ile istediğiniz kıvama getirin.
5 Çorbayı maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.