Danilo Şef’in nefis tarifi: Bir Gün Denizde nasıl yapılır?

Ünlü şef Danilo Zanna, Masterchef yarışmasında kendi tabağı olan 'Bir Gün Denizde' yemeğinin tarifini paylaşmıştı. MasterChef Türkiye tariflerinden Bir Gün Deniz tarifinin detaylarına birlikte bakalım...

Danilo Şef’in nefis tarifi: Bir Gün Denizde nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

60 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

50 dakika

KALORİ

550

'Bir Gün Denizde' Yemeği Malzemeleri

  • İç Midye
  • Deniz Yosunu
  • Deniz Ispanağı
  • Siyah Morina Balığı

Mavi Sos için;

  • Butterfly Mavi Çay
  • İskorpit
  • Kırlangıç

Püre için;

  • Yer Elması
  • Mor Lahana

Bevire Blanc Sos için;

  • Krema
  • Soğan
  • Tereyağı

Vongole Tozu için,

  • Kum Midyesi
  • Sarımsak
  • Ayçiçek Yağı

Siyah Midye Tozu için;

  • Siyah Midye
  • Sarımsak
  • Ayçiçek Yağı

Danilo Şef’in nefis tarifi: Bir Gün Denizde adım adım yapılışı

1 Butterfly çayı, kırlangıç balığı, iskorpit balığı hep birlikte kaynatılıp mavi bir balık suyu elde edilir.
2 Ayrı bir tavada soğan, tereyağı, krema ile beurre blanc sos yapılır.
3 Yapılan bu sos süzgeçten geçirilir. Daha sonra ikiye bölünür. Bir tanesine mavi butterfly sos eklenerek açık mavi bir sos regi yakalanır. 2 adet sosumuz hazırdır.
4 Başka bir tencerede dana ilik ile soğan, kereviz sapı havuç ve salça kullanılarak bir et sosu hazırlanır.
5 Tozlar için iç midye, saımsak ve tuz ile kırmızı karides, sarımsak ve tuz ile siyah midye, sarımsak ve tuz ile ürünler blanch yapılır, daha sonra püre kıvamına getirilir. İnce olarak bir tepsiye yayılır ve fırında yaklaşık 30-25 dakika kurutulur. Kuruduktan sonra ayrı ayrı hepsi öğütücüden geçirilerek toz haline getirilir.
6 Başka bir tavada sarımsak , zeytinyağı, maydonoz, sriracha sos ve iç midye kavrulur. En son içerisine krema ve az balık suyu eklenir. Blenderdan iyice pürüzsüz olana kadar çekilir.
7 Üç çeşit karnabahar blanch yapılır ve zeytinyağı, tuz ile marine edilir.
8 Mangal kömüründe taşlar iyice ısıtılır. Morina balığı zeytinyağı ve tuz ile marine edilir.
9 Tüm ürünler hazır olduktan sonra tabak süslemesi yapılır.
10 Kızgın taşların içerisine 3 adet soğuk taş kouyp morina balığı soğuk taşların içerisine koyulur. Taşlara su eklenir ve pişirme kabının kapağı kapatılır. Ortalama 5 dakika içerisinde balık pişer ve tabağa koyulup servis edilir.