Deniz mahsüllü Casarecce di mare tarifi nasıl yapılır?

Bebek Patio’da Brand Chef Muhittin Kabasakal’ın sizin için hazırladığı bu müthiş lezzeti mutlaka deneyin.

Deniz mahsüllü Casarecce di mare tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

364

Casarecce di mare için malzemeler;

  • 4 karides
  • 2 deniztarağı
  • 5 vongole (kum midyesi)
  • 1 dal/tutam taze kekik
  • 50 gr beyaz şarap
  • 10 gr zeytinyağı
  • 10 gr kuru soğan
  • 140 gr casarecce cins makarna

Deniz mahsüllü Casarecce di mare tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
2 Ardından beyaz şarap, vongole ve zeytinyağı ile harmanlayın.
3 Diğer taraftan ayıklanmış karides ve deniztaraklarını tavada soteleyin ve ilk başta yaptığınız vongoleli karışımı da ekleyerek orta ateşte güzelce çevirin.
4 Makarnanızı al dente haşlayın ve daha önceden hazırladığınız karışıma kekiği de ekleyip harmanlayarak servis edin.