Buğday salatası tarifi nasıl yapılır?
Elele arşivinden, Elif Edes Tapan'dan akşam için nefis bir salata önerisi var: Buğday salatası... Peki, buğday salatası tarifi nasıl yapılır? İşte buğday salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
180Buğday salatası tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
- 5-6 dal taze soğan
- 1/2 demet nane
- 2 kırmızı çarliston biber
- 4 renkli dolmalık biber veya kavanoz
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Buğday salatası tarifi adım adım yapılışı
1
Buğdayları yıkayıp 15-20 dakika, yumuşayana kadar haşlayın.
2
Taze soğan ve naneyi ince kıyın, çarliston biberi ufak doğrayıp buğday ile karıştırın.
3
Sos malzemelerini çırpın. Buğday soğumadan salataya ilave edin.
4
Buğday salatasını kavanozlara alın veya dolmalık biberlerin başlarını kapak gibi kullanılacak şekilde kesip, içlerini boşaltıp, biber içinde servis edin.
yemek

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi
