İncirli granolalı yoğurt

İncirli granolalı yoğurt tarifi

İncirli granolalı yoğurt

Malzemeler:
100 g granola
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı bal
10 adet incir
250 ml yoğurt

Hazırlanışı:
İki çay kaşığı bal ile bir çay kaşığı vanilyayı geniş bir kapta karıştırın. Dörde böldüğünüz incirleri ekleyip, nazikçe karıştırarak meyvelerin balla kaplanmasını sağlayın. İncirleri, iç kısımları üste gelecek şekilde fırın kağıdına dizin. 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. İki çay kaşığı bal ile yoğurdu karıştırın. Altı kaseye önce yoğurdu, sonra incirleri bölüştürün. Üzerlerine granolayı paylaştırın.

* Formsante dergisinden alınmıştır.