Mozarellalı simit kıtırlı salata tarifi nasıl yapılır?
Bayatlayan simitleri değerlendirmek isteyenlere kahvaltı sofrasında söğüş salata gibi simit salatası yapıyoruz. Şef Müge Ergül'den mozarellalı ve simitli kıtır salata tarifi karşınızda... Kahvaltıda farklı bir lezzet istiyorsanız kahvaltılık salata tarifini mutlaka denemelisiniz.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
5 dakikaKALORİ
502020 hepimizin yeme içme alışkanlıklarını kökten değiştirdi. Özellikle dışarıdan yemeği tercih edenler için evde yemek hazırlamak bir milat oluşturdu. Pandeminin yarattığı etkiyle hepimiz daha sağlıklı lezzetlere yöneldik. Bağışıklığımızı güçlendirmede bize destek olacak seçimler yapmaya çalıştık. Normalleşme süreciyle birlikte eski rutinlerimize yavaş yavaş dönüyor olsak da; bir grup için yeni normalin kuralları bambaşka... Tüm bunlar da karşımıza yeni menüler çıkartıyor tabii. Elele bu süreçte şeflerden, diyetisyenlerden, yemek yazarlarından lezzetli ve sağlıklı reçeteler almıştı. Bu tarifler arasında şef Müge Ergül'ün Mozarellalı simit kıtırlı salata tarifi de vardı. Hazırsanız başlayalım...
Mozarellalı simit kıtırlı salata tarifi için gerekli malzemeler
- 1 simit
- Zeytinyağı
- 8-10 çeri domates
- 4-5 salatalık
- 10-15 mini mozarella
- 8-10 çekirdekleri ayıklanmış yeşil zeytin
- 3-5 dal taze kekik
- Tuz
- Karabiber
Mozarellalı simit kıtırlı salata tarifi adım adım yapılışı
1
Simitleri ince ince dilimleyin.
2
Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekledikten sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt üzerinde 200 derecede yaklaşık olarak 10 dakika kıtır olana kadar pişirin.
3
Daha sonra derin bir kap içine zeytin, domates, salatalık, top mozarella ve kekikleri ekleyip karıştırın.
4
Kıtır simitleri de ekleyip servis etmeden önce üzerine az miktarda zeytinyağı ekleyin.