Dumpling tarifi nasıl yapılır?

Genelde Çin mantısı olarak bilinen dumpling tarifinde incecik hamur ile soya sonunun birleşmesi lezzetli bir mantı ortaya çıkarıyor. Bol et veya sebzeyle hazırlanan harç içi ile tadını seveceksiniz. Peki, Dumpling nasıl yapılır? İşte Dumpling tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Dumpling tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

40

Hamuru için

  • 110 ml su
  • 210 gr un
  • 1 çimdik tuz

Harç için

  • 250 gr kıyma
  • 1 dal yeşil soğan
  • ince doğranmış
  • 1 adet soğan
  • ince doğranış
  • 2 yemek kaşığı soya sos
  • 1 çay kaşığı zencefil rendesi
  • ½ adet havuç
  • küçük küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • rendelenmiş
  • Tuz
  • Karabiber

Dumpling tarifi adım adım yapılışı

1 Hamur için olan malzemeler bir kapta birleştirilir, yoğurulur ve dinlendirmeye bırakılır.
2 Harç için malzemeler hazırlanır, dilimlenir ve bir kap içerisinde bir araya getirilir.
3 Hamur açılır ve eşit boyutlarda yuvarlaklar kesilir.
4 Harç koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır.
5 Tavaya az bir miktar yağ koyulur.
6 Tek tarafları kızartılır ve su eklenir, kapakları kapatılır ve pişmeye bırakılır.
7 Soya sos ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

İsteğe göre haşlanabilir, kızartılabilir ya da karışık şekilde tüketilebilir.