Asyalı karides tarifi nasıl yapılır?
Asya mutfağı lezzetlerinden karides tarifi.

KAÇ KİŞİLİK
1 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
117Asyalı karides için malzemeler
- 1/2 jülyen doğranmış kapya biber
- 1/4 jülyen doğranmış havuç
- 1/4 adet jülyen doğranmış kırmızı soğan
- 1 tutam ince doğranmış mor lahana
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- İsteğe göre chilli biberi
- 10-15 edamame
- 4-5 yaprak taze kişniş
- 3 karides
- 2 yemek kaşığı tamari sos (glütensiz soya sos)
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 100 gr haşlanmış pirinç eriştesi
Asyalı karides tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Derin bir tavaya biber, havuç, soğan, sarımsak, lahana, edamame ve karidesleri attıktan sonra yüksek ateşte soteleyin.
2
Karidesler piştikten sonra tamari sos ve haşlanmış pirinç eriştesini de ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın ve sotelemeye devam edin.
3
Karışıma susam yağını da ekledikten sonra tavanızı ateşten alın ve servis tabaklarına alın.
4
Üzerine süslemek için kişniş ve isteğe göre soğan turşusu da koyabilirsiniz.
dünya mutfağı

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

1,5 asırlık Pekin ördeği geleneğini özel tarifle ustası yapıyor

8 ünlü şef aynı restoranda aynı anda imza yemeklerini sunacak

Lübnanlı şef Ali Al Hajj ile lezzetli bir deneyim

Giovanni Terracciano ile taze makarna ve pizza yapımı

Bir Türk bir Meksikalıya aşık olur: Ranchero'nun hikayesi

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den 6 yemek listede

Gastronomide sessiz lüks nedir? Şef Mehmet Yalçınkaya'nın yorumu

Kızartma ve Airfryer'da kızartma: Hangisi daha sağlıklı?
