Bao Bun ekmeği tarifi nasıl yapılır?
Bao Bun ekmeği nasıl yapılır? Bu makalede Bao Bun ekmeği tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını paylaşıyoruz.
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
210 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
256Bao Bun için malzemeler
- 300 gr beyaz un
- 160 gr su
- 10 gr süt tozu
- 12 gr ayçiçek yağı
- 8 gr yaş maya
- 5 gr kabartma tozu
- 12 gr şeker
- 5 gr tuz
Bao Bun ekmeği nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Oda sıcaklığındaki suyun içerisine yaş maya ve süt tozunu atıp eritin.
2
Tuz hariç tüm malzemeleri atıp yaklaşık 10 dakika yoğurun.
3
Ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirin.
4
Yaklaşık bir saat unlu ve temiz bir yerde üzeri kapalı bir yerde hamurunuzu mayalandırın.
5
Bir saatin sonunda merdane ile daire şeklinde bezeleri açın.
6
Hamuru ortadan katlayıp iki saat daha mayalanmaya bırakın.
7
Fırına girebilecek bir kap içerisine su koyup fırının alt kısmına yerleştirin.
8
100 dereceye ayarladığınız fırının içi buhar olduğunda mayalanan Bao Bun hamurlarını fırına verin.
9
Ortalama sekiz dakika pişmesi yeterli.
10
Dinlendikten sonra istediğiniz malzeme ve sos ile doldurup servis edebilirsiniz.
11
Biz içerisine havuç, turp, tavuk, maydanoz, susam ve kabak çekirdeği koyarak servis yaptık.