Bourbon BBQ chicken - Texas caviar salad tarifi...
Şef Batu Başaran’ın hazırladığı Bourbon BBQ chicken - Texas caviar salad lezzetini keşfetmeye ne dersiniz?
KAÇ KİŞİLİK
1 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
450Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta
Bourbon BBQ chicken için malzemeler
- 200 gr tavuk göğsü
- 15 gr rendelenmiş kuru soğan
- 6 gr dövülmüş sarımsak
- 45 gr esmer şeker
- 180 gr ketçap
- 25 gr worchestershire sos
- 30 gr pekmez
- 25 gr eritilmiş tereyağı
- 2 gr tuz
- 2 gr karabiber
- 10 gr dijon hardal
- 3 cl bourbon viski
Texas caviar salad için malzemeler
- 200 gr haşlanmış kuru börülce
- 20 gr jalapeno turşu (küp küp doğranmış)
- 50 gr kapya biber (küp küp doğranmış)
- 60 gr kırmızı soğan (küp küp doğranmış)
- 25 gr Meksika fasulyesi
- 20 gr tane mısır
- 3 gr kişniş otu (ince şerit halinde kesilmiş)
- 1 gr tuz
- 1 gr karabiber
- 20 gr kırmızı şarap sirkesi ya da balzamik sirke
- 80 gr zeytinyağı
Bourbon BBQ chicken - Texas caviar salad adım adım yapılışı
1
Tavuk dışında kalan tüm malzemeyi karıştırın ve iki farklı yere ayırın.
2
Sosun yarısı ile tavuk göğsünü marineleyip 1 gün buzdolabında bekletin.
3
Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız tavuğun marinesini üzerinden sıyırıp zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın ve önceden ısıtılmış dökme ızgara tavada veya ızgarada altı üstü renk alacak kadar mühürleyin.
4
Ardından bir fırça yardımıyla kalan marine karışımını tavuğun iki yüzüne de iyice sürün. Hemen ardından 180 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika kadar pişirmeniz yeterli.
5
Texas caviar salad hazırlanışı;
Sirke, zeytinyağı ve baharatlar harici tüm malzemeleri bir kapta iyice harmanlayarak karıştırın. Ardından bu karışıma tuzu ve karabiberi ekleyin.
6
Baharatları homojen bir şekilde karıştırın. Sos kabında sirkeyi ve zeytinyağını da karıştırın ve salataya döküp tekrar karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra tavuğu tabağa yerleştirebilirsiniz.