Caprese Akdeniz
Dünya ve Türk mutfağından pratik, sunumu şık ve denenmiş salata tarifleri elele.com.tr'de.
Hazırlayan: Elif Edes Tapan
Fotoğraf: Füsun Gümeli
Malzemeler
• 25-30 adet kiraz domates
• 25-30 adet mini mozzarella topları
• 1 demet reyhan veya fesleğen
• 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
• 1 yemek kaşığı çörek otu
• 1 limon rendesi ve suyu
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı balsamik sirke
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Fıstıkları az pembeleşecek kadar kavurun. Domatesleri ikiye kesin. Limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ile sos hazırlayın. Fesleğen, domates, mozzarella toplarını servis tabağına alın. Salata sosunu üzerinde gezdirin. Çörek otu, limon kabukları, iri karabiber ve çam fıstıklarını da üzerine serpin.