Cowboy steak tarifi nasıl yapılır? Farklı bir et yemeği tarifi arayanlar için...
Şef Batu Başaran’ın Elele okurları için hazırladığı nefis tarif.

KAÇ KİŞİLİK
1 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
45 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
580Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta
Cowboy steak için malzemeler
- 325 gr tereyağı
- 70 ml zeytinyağı
- 75 gr kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 60 ml beyaz şarap
- 60 ml tavuk suyu
- 10 gr tabasco sos
- 7 gr karabiber
- 9 gr tuz
- 1/2 lime suyu
- 15 gr bourbon viski
- 500 gr bebek patates
- 3 dal taze kekik
- 1 dal biberiye
- 5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 450 gr dana pirzola
Cowboy steak tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Tavayı kızdırıp 30 ml zeytinyağını ekleyin ve ince doğranan 1 diş sarımsakla, ince doğranmış soğanı soteleyin. Rengi dönüp kokusunu bıraktığında şarabı ve tavuk suyunu ekleyin. Kıvam koyulaşınca, ateşten alıp soğutun.
2
Ardından bir kapta, oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağıyla karıştırın. İçine tabasco sos, 1 gr karabiber, 2 gr tuz, lime suyu ve bourbon viskiyi ekleyerek harmanlayın. Karışımı streç film ile silindir ya da kare formu vererek sarıp buzlukta soğutun.
3
Garnitürleri hazırlamak için bebek patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkayın ve kurulayın. Önceden kaynamış suya atıp ortalama 20 dakika haşlayın. Ilındıktan sonra elinizle hafifçe sıkın. Patatesler ortadan çatlayabilir ama parçalanmamasına dikkat edin.
4
Tavaya 2.5 çorba kaşığı ayçiçek yağını, 2 dal kekiği ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Yağ kızıp, baharatların aroması çıkınca malzemeleri çıkarın. Patatesleri bu yağda kabukları sertleşene kadar kızartın ve servis etmek üzere tabağa alın.
5
Etin tümü, 5 gr tuz, 5 gr karabiber ve 40 ml zeytinyağıyla marine edin. 30 gr ayçiçek yağıyla kızdırdığınız tavada etin iki tarafını, yüksek ateşte mühürleyin. 75 gr tereyağı, 2 diş sarımsak, 1 dal biberiye ve 1 dal kekiği de üzerine ekleyin. Kısık ateşte aromatize olan yağı 1 çorba kaşığı ile sürekli ete yedirerek, her iki tarafını da 2’şer dakika pişirin.
6
Eti 5 dakika dinlendirin ve garnitürleri yerleştirdiğiniz servis tabağına alın. Dolapta soğuttuğunuz ve katılaşan steak butter’ı da etin üzerine ekleyerek Cowboy Steak’i servis edebilirsiniz.
dünya mutfağı

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

1,5 asırlık Pekin ördeği geleneğini özel tarifle ustası yapıyor

8 ünlü şef aynı restoranda aynı anda imza yemeklerini sunacak

Lübnanlı şef Ali Al Hajj ile lezzetli bir deneyim

Giovanni Terracciano ile taze makarna ve pizza yapımı

Bir Türk bir Meksikalıya aşık olur: Ranchero'nun hikayesi

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den 6 yemek listede

Gastronomide sessiz lüks nedir? Şef Mehmet Yalçınkaya'nın yorumu

Kızartma ve Airfryer'da kızartma: Hangisi daha sağlıklı?
