Kabuklu deniz mahsüllü tarifi salata nasıl yapılır?
Karides, midye ve kum midyesinin lezzetine lezzet kattığı bu şahane salata tarifi İtalyan Şef Danilo Zanna’dan geliyor. Kabuklu deniz mahsüllü salata tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
272Bu yazımızda kabuklu deniz mahsüllü tarifi salata nasıl yapılır? sorusunun yanıtına bakıyoruz. Ünlü şef Danilo Zanna, Elele Dergisi için tarifi yazmıştı. Hazırsanız başlayalım. Ayrıca bu tarifin ardından Zanna'nın Osso Buco tarifine de bakabilirsiniz.
Kabuklu deniz mahsüllü salata için malzemeler
- 10 adet karides
- 5 adet midye
- 5 adet kum midyesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Taze rezene
- Baby roka
- 2 adet yumurta
- Limon
- Pancar turşusu
Kabuklu deniz mahsüllü salata nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Bütün karidesleri temizleyin ve iki adet pişirme kağıdı arasına alıp inceltin. Ardından derin dondurucuda yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Kum midyelerini tavada zeytinyağıyla soteleyin. Kabukları açılana kadar işleme devam edin ve açıldıktan sonra tavadan alın. Daha sonra midyeleri de aynı şekilde tavada soteleyin kabukları açıldıktan sonra tavadan alın. Servis tabağına yerleştirdikten sonra pancarlı mayonez, rezene püresi ve yeşillikler ile tabağınızı hazırlayabilirsiniz.
2
Pancarlı mayonez hazırlanışı;
Yumurta sarılarını cam bir kaseye alın. İçine limon suyunu ve tuzun yarısını ekleyin, iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden damla damla sıvı yağı ekleyin. Yağ ve yumurta sarısı yavaş yavaş kıvam almaya başlayacak ve rengi beyazlaşacak. Koyulaşan mayoneze yağı daha fazla miktarlarda eklemeye devam edin. Tuzun kalan yarısını da ekleyip yağ bitene kadar çırpmayı sürdürün. Pancar turşusunu pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin. Pancar püresini ve mayonezi birbirine karıştırın.
3
Rezene püresi hazırlanışı;
Rezene saplarını hafifçe haşlayın. Ardından blender’dan pürüzsüz olana kadar geçirin. Su ve zeytinyağı ekleyerek istediğiniz kıvama getirin.