Ispanaklı Omlet Nasıl Yapılır? Adım adım Ispanaklı Omlet Tarifi
Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi ıspanaklı omletle, hem omletin dayanılmaz lezzetini tadabilir hem de ıspanağın besin değerinden faydalanabilirsiniz. Bu çok lezzetli ve pratik tarifimizi denemek isterseniz, leziz ıspanaklı omlet tarifimize göz atabilirsiniz...
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
147Leziz ıspanakların enfes yumurta ile buluşmasıyla oluşan şöleni yaşamaya davet ediyoruz. Ispanak sevmeyen çocukları dahi sabah kahvaltısına mutlulukla kaldıracak bir ıspanaklı omlet tarifi tüm gününüzü şenlendirebilir. Oldukça hazırlaması da oldukça pratik. ( Bu tarifin ardından Biber Yatağında Omlet veya Börek Omlet tarifine de göz atabilirsiniz.)
Ispanaklı Omlet Tarifi için Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı krema
- Bir kase dolusu yıkanıp kurutulmuş taze ot (Frenk soğanı/ maydanoz/ kekik/ fesleğen)
- 1 kase yıkanıp kurutulmuş bebek ıspanak
- 1 tutam tuz ve karabiber
- 1-2 yemek kaşığı keçi peyniri
- Tava için tereyağı
OMLET HAKKINDA
Ispanaklı Omlet Tarifi adım adım yapılışı
1
Taze otları mutfak robotuna atarak ince ince kıyılıncaya kadar çekin.
2
Üzerine yumurtaları, kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin ve robotu tekrar çalıştırın.
3
Malzemeler iyice karıştıktan sonra yanmaz tavaya bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyun.
4
Orta ateşte tavayı hareket ettirerek ve tereyağının her yere dağılmasını sağlayarak tereyağını kızdırın.
5
Yumurtalı karışımı üzerine dökün.
6
1-2 dakika içinde omletiniz pişecek. Spatula yardımı ile tavadan alıp üzerine bebek ıspanakları ve keçi peyniri serperek servise hazır hale getirin.