1- MOZAİK PASTA / Litvanya1. sırada Litvantalılara özgü olan "tinginys" yer aldı. Tatlı ülkemizde mozaik pasta olarak biliniyor.2- BOMBOCADO/ BrezilyaBombocado, rendelenmiş parmesan, rendelenmiş hindistan cevizi, un, süt, tereyağı, yumurta ve şekerden yapılan bir Brezilya tatlısıdır.3- PAVÊ / BrezilyaPavé, tiramisu'ya benzeyen ve pişirilmesi gerekmeyen popüler bir Brezilya tatlısıdır.4- PULUT DURİAN / MalezyaPulut durian, Malezya, Tayland ve Singapur'da popüler olan geleneksel bir Asya tatlısıdır.5- TİRAMİSU / İtalyaTiramisù, mascarpone kreması ile kaplanmış kahveye batırılmış kedi dillerinden oluşan bu tatlı, İtalyan tatlıları arasında ikonik bir konuma sahiptir.CREME BRULEE / FransaBu geleneksel yumurta muhallebi tatlısı; sert, yanmış, şekerleme kabuğu ile yumurta sarısı, krema, şeker ve vanilyadan oluşur.7- KAHRAMANMARAŞ DONDURMA / TürkiyeOnu diğer çeşitlerden gerçekten ayıran şey, erimeye karşı direnci ve özellikle yoğun, çiğnenebilir dokusudur.8- DULCE DE LECHE / ArjantinDulce de leche, Arjantin ve Uruguay'dan gelen bir tür yoğunlaştırılmış süt tatlısıdır. Geleneksel olarak, tatlandırılmış inek sütünün karamelleşene ve kalın bir kıvama gelene kadar ısıtılmasıyla yapılır.9- SUFLE / FransaÇikolatalı sufle, bitter çikolatayı kremalı yumurta sarısı bazı ve kabarık yumurta akı ile birleştiren enfes bir Fransız tatlısıdır.10- SERNİK / PolonyaSernik, eski Hıristiyan ve Yahudi geleneklerinden gelen Polonya'da sevilen bir peynirli kek. Yumurta, şeker ve yüzlerce yıldır tatlılarda kullanılan bir tür lor peyniri olan twaróg ile yapılır.17 - GAZİANTEP BAKLAVASI / Türkiye19- KAZANDİBİ / Türkiye36- İRMİK HELVASI / Türkiye42- BAL KAYMAK / Türkiye