6 / 14
CREME BRULEE / Fransa
Bu geleneksel yumurta muhallebi tatlısı; sert, yanmış, şekerleme kabuğu ile yumurta sarısı, krema, şeker ve vanilyadan oluşur.
7 / 14
7- KAHRAMANMARAŞ DONDURMA / Türkiye
Onu diğer çeşitlerden gerçekten ayıran şey, erimeye karşı direnci ve özellikle yoğun, çiğnenebilir dokusudur.
8 / 14
8- DULCE DE LECHE / Arjantin
Dulce de leche, Arjantin ve Uruguay'dan gelen bir tür yoğunlaştırılmış süt tatlısıdır. Geleneksel olarak, tatlandırılmış inek sütünün karamelleşene ve kalın bir kıvama gelene kadar ısıtılmasıyla yapılır.
9 / 14
9- SUFLE / Fransa
Çikolatalı sufle, bitter çikolatayı kremalı yumurta sarısı bazı ve kabarık yumurta akı ile birleştiren enfes bir Fransız tatlısıdır.