7 / 14
7- KAHRAMANMARAŞ DONDURMA / Türkiye
Onu diğer çeşitlerden gerçekten ayıran şey, erimeye karşı direnci ve özellikle yoğun, çiğnenebilir dokusudur.
8 / 14
8- DULCE DE LECHE / Arjantin
Dulce de leche, Arjantin ve Uruguay'dan gelen bir tür yoğunlaştırılmış süt tatlısıdır. Geleneksel olarak, tatlandırılmış inek sütünün karamelleşene ve kalın bir kıvama gelene kadar ısıtılmasıyla yapılır.
9 / 14
9- SUFLE / Fransa
Çikolatalı sufle, bitter çikolatayı kremalı yumurta sarısı bazı ve kabarık yumurta akı ile birleştiren enfes bir Fransız tatlısıdır.
10 / 14
10- SERNİK / Polonya
Sernik, eski Hıristiyan ve Yahudi geleneklerinden gelen Polonya'da sevilen bir peynirli kek. Yumurta, şeker ve yüzlerce yıldır tatlılarda kullanılan bir tür lor peyniri olan twaróg ile yapılır.