3 / 4
Kestaneli Tavuk Dolması
Gerekli malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
İç pilavı için
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 200 gr Kestane
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı toz biber
Yapım aşamaları
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Tereyağını eritin.
- Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun.
- Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
- 2- 3 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
- Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
- Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin.
- Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın.
- 180 derecede 45 dakika pişirin.
4 / 4
Kakaolu İrmik Tatlısı
Gerekli malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Yapım aşamaları
- Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
- Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
- Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
- En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.