3 / 4
Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi - Resim : 3

Kestaneli Tavuk Dolması

Gerekli malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk


İç pilavı için

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gr Kestane
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber


Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber


Yapım aşamaları 

  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını eritin.
  • Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun. 
  • Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
  • 2- 3 dakika daha kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
  • Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
  • Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin.
  • Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın.
  • 180 derecede 45 dakika pişirin.

 

4 / 4
Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi - Resim : 4

Kakaolu İrmik Tatlısı

Gerekli malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya


Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Yapım aşamaları 

  • Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
  • En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.