Elmalı kafes turta
Tatlı krizinizi bir çırpıda ortadan kaldıracak bir tarif! Elma severler için bu tarif harika olacak. Elmalı kafes turta tarifi nasıl yapılır? Özge Beydağ Yılmaz’dan sizi lezzet yolculuğuna çıkaracak şahane bir lezzet.
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
340Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler & Fotoğraflar: Özge Beydağ Yılmaz
Elmalı kafes turta için malzemeler
- 200 gr un
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gr soğuk tereyağı (küp küp kesip
- dondurucuda 15 dakika bekletebilirsiniz)
- 1 orta boy yumurta
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı buz gibi soğuk su
- 3 büyük elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Elmalı kafes turta adım adım yapılışı
1
İlk önce tartın iç harcı için elmaları rendeleyin. Cevizleri iri şekilde dövün. Yapışmaz tavaya elmaları, toz şekeri, tarçını ve cevizi koyup elmalar yumuşayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ardından kapağını kapatıp soğuması için ayrı bir kenara alın. Şimdi sıra hamuru hazırlamaya geldi. Bunun için mutfak robotuna un ve pudra şekerini koyduktan sonra çalıştırın, birbirine güzelce karışması sağlayın. Daha sonra küp küp doğradığınız ve buz gibi olan tereyağlarını ekleyin ve tüm karışım kum gibi olana kadar makinayı çalıştırın. Başka bir yerde yumurtayı çırpın, limon suyunu ve iki kaşık soğuk suyu ekleyip, çatalla karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, mutfak robotu çalışırken içinde yer alan hamura yavaş yavaş ekleyin. Bir süre sonra toparlanıp yumuşak bir hamur haline gelecek. Hamuru alıp elinizle toparlayıp streç filme sarın ve dolaba koyun ve yarım saat dolapta bekletin. Bu sürenin ardından hamuru dolaptan çıkarın, 1/3’lük kısmını ayırıp dolaba tekrar koyun; bu parçayı kafes kısmı için ayırın. Diğer hamuru, hafifçe unladığınız tezgaha koyun ve merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamuru kalıbınıza yerleştirin, kenarlarını da elinizle düzeltin ve fazlalık kısmını kesin. Soğumuş olan iç harcı, hamurun üstüne yayın. Daha sonra kafes için ayırdığınız hamuru alıp açın, ince ince şeritler halinde kesin ve tartın üzerine kafes biçiminde yerleştirin. 180 derecede önceden ısınmış fırına koyup 15 dakika sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp, 20 dakika da o şekilde pişirin. Üstü hafif renk alıp kıtırlaştığında, fırından alabilirsiniz. Servis için üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz ve dilerseniz yanına bir top da vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.