Elmalı kurabiye nasıl yapılır? 2 pratik elmalı kurabiye tarifi
Ağızda dağılan kıvamı ile kurabiyelerin vazgeçilmezi elmalı kurabiye! Beş çayınızın yanında lezzetli bir tat sunan tarçınlı elmalı kurabiye tatlı kategorisinin vazgeçilmezi! Peki, elmalı kurabiye nasıl yapılır? Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel, elmalı kurabiye tarifi hazırladı.
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
80Elmalı kurabiye tarifi özellikle sonbaharın gelmesiyle birlikte Türkiye'de daha fazla tercih edilen lezzetler arasında. Bu tarifin ardından İzmir Bombası tarifine de bakabilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- ½ su bardağı pudra şekeri
Harcı İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet elma
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
- Pudra şekeri
ELMA HAKKINDA
Elmalı Kurabiye Tarifi adım adım yapılışı
1
Harç için elmalar yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
2
Elma, tarçın ve şeker bir kaba alınarak pişirilir.
3
Elma suyunu salıp geri çekene kadar pişirilir. Pişen elmalara ceviz eklenerek karıştırılır ve kenara alınır.
4
Hamur için oda sıcaklığındaki tereyağı kaba alınır. Üzerine hamur için olan bütün malzemeler eklenerek yoğurulur.
5
Hamur streçlenerek dolapla 1 saat kadar dinlendirilir.
6
Dinlenen hamur merdane yardımı ile açılır.
7
Bu aşamada istediğiniz şekli vererek kurabiyeyi kesebilir ve harcı koyarak kurabiyeyi yapabilirsiniz.
8
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir, pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun!