4 / 18
Pırasalı Muffin
Pırasalı Muffin Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet pırasa
- 2 ufak veya 1 büyük patates
- 1 kase yoğurt
- 4 adet yumurta
- 1/4 su bardağı süt
- 3 su bardağı kinoa unu
- 5 yemek kaşığı karabuğday unu
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 g Ezine peyniri
- Kaya tuzu (miktarı isteğe göre ayarlanabilir)
Pırasalı Muffin Tarifi Yapım Aşamaları
- Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın.
- Patatesleri küçük küpler halinde kesin. Maydanozu ince ince doğrayın.
- Yumurtanın sarısını beyazından ayırıp daha sonra üzerine sürmek için kenara ayırın.
- Bir yumurta ve yumurta beyazını karıştırma kabına alıp üzerine tuz serpip iyice çırpın.
- Zeytinyağı, süt ve yoğurdu ekleyerek çırpmayı sürdürün.
- Pırasa, maydanoz, ezilmiş Ezine peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Yavaş yavaş her iki unu da katarak kek kıvamında bir hamur hazırlayın. Muffin kalıplarını yağlayıp içine un serpin.
- Hamuru kalıplara boşaltın. Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ortalama 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
- Bir adedi 133 kcal ve 6 g protein içeriyor.
5 / 18
Zeytinli Kuru Domatesli Muffin
Zeytinli Kuru Domatesli Muffin Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 300 g un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım demet taze nane
- Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
- 10-12 kurutulmuş domates
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Üzeri için
- 100 g labne peyniri
- 100 g süzme yoğurt
- 1 çay bardağı kabak çekirdeği
- 2-3 dal Frenk soğanı
Zeytinli Kuru Domatesli Muffin Tarifi Yapım Aşamaları
- Kuru domatesleri ve taze naneyi ince doğrayın.
- Bir karıştırma kabında yumurtalar, yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir, doğranmış siyah zeytin, doğranmış kuru domateslerle taze naneyi ilave edip karıştırın.
- Tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.
- Harcı, muffin kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Muffinlerini ızgara tel üzerine alarak soğumaya bırakın.
- Bir kasede labne peyniri ve süzme yoğurdu karıştırın.
- Karışımı bir tatlı kaşığı ile her muffinin üzerine paylaştırın. İnce kıyılmış Frenk soğanı ve kabak çekirdeği ile süsleyerek servis yapın.
6 / 18
Kuru Erikli Muffin
Kuru Erikli Muffin Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 100 g tereyağı
- 1 yumurta
- 100 g esmer şeker
- 300 g yoğurt
- 120 g kuru erik
- 90 g yulaf ezmesi
- 170 g un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı granül kahve
- Bir tutam tuz
Kuru Erikli Muffin Tarifi Yapım Aşamaları
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin ve soğuması için bir kenara alın.
- Bir karıştırma kabında yumurta ve esmer şekeri şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Soğuyan tereyağı, yoğurt ve küp doğradığınız kuru erikleri ilave edip karıştırın.
- Ayrı bir karıştırma kabında yulaf ezmesi, un, kabartma tozu, granül kahve ve tuzu harmanlayın.
- Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Karışımı kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
7 / 18
Orman Meyveli Muffin
Orman Meyveli Muffin İçin Gerekli Malzemeler
- 200 g tam buğday unu
- 50 g yulaf
- 200 ml kefir
- 1 orta boy olgun muz
- 1 adet büyük boy yumurta
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 200 g kırmızı orman meyveleri
- Üzeri için damla çikolata
Orman Meyveli Muffin Tarifi Yapım Aşamaları
- Önceden 180 derecede ısıtın. Meyveler hariç tüm malzemeleri blender'da karıştırın.
- Hamur karışımına meyveleri de ekleyip kaşıkla karıştırın.
- 12’li muffin kalıbınıza kağıt kalıpları yerleştirin.
- Harcı muffin kalıplarına eşit olarak paylaştırın. Önceden ısıtmış fırında 15-20 dakika pişirin.