Evde San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır? San Sebastian Cheesecake Tarifi
Son yıllarda adını sıkça duyurmaya başlayan bir tatlı San Sebastian Cheesecake. Yumuşacık kıvamıyla damaklarınızda hoş bir lezzet bırakacak San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır diyorsanız lezzetli tarif Evren Bilge'den geliyor. İşte evde San Sebastian Cheesecake yapılışı...
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
35 dakikaKALORİ
300“Yanık cheescake” olarak da adlandırılan, hem kıvamıyla hem lezzetiyle daha ilk lokmada tadanların beğenisini kazanan San Sebastian cheesecake’in yapılışı oldukça merak ediliyor. Klasik cheesecakelerden epey farklı. Tabanı ve sosu olmayan San Sebastian Cheesecake yüksek ısıda üzeri iyice kızarana kadar pişiriliyor. İster sade isterseniz üzerinde karamel, meyve, çikolata ile servis edilebilirsiniz. Bu makalemizde Evren Bilge'nin San Sebastian Cheescake tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz.
San Sebastian Cheesecake İçin Malzemeler
- 950 gr taze tam yağlı krem peynir
- 580 ml krema
- 300 gr pudra şekeri
- 40 gr mısır nişastası
- 7 adet yumurta
- 2 paket vanilya
SAN SEBASTIAN CHEESECAKE HAKKINDA
San Sebastian Cheesecake Tarifi adım adım yapılışı
1
Fırını 220 derece, turbo ayara getirin.
2
Bir kabın içinde krem peynir ve şekeri çırptıktan sonra içine krema ve nişastayı ekleyin.
3
Yumurtaları da ardından tek tek ilave edin. İlkini ekledikten sonra 10 saniye bekleyin, karıştığından emin olun, sonra sırasıyla diğerlerini de ekleyin.
4
Karışım, boza kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
5
Kilitli kalıbı açıp tabanına yağlı kağıt serin, üzerine kilitli çember kısmını yerleştirin ve kilidi kapatın.
6
Çemberi taktıktan sonra kabın içine iki adet yağlı kağıt yerleştirin. Kağıt, kalıbın yan kısmını geçecek yükseklikte olmalı. Karışımı süzgeçten geçirerek fırın kabına dökün.
7
Fırın kabını tezgaha hafif vura vura içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Fırının orta kısmına yerleştirip 30 dakika pişirin. Ardından fırını tamamen kapatıp 10 dakika kadar içinde tutun.
8
Bir sonraki aşamada fırın kapağını yarı açık bırakın ve 10 dakika daha içeride bekletin.
9
Bu işlemlerle cheesecake’i kademeli olarak soğumasını sağlarsınız. Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında beklesin, ılıklaştıktan sonra buzdolabına koyabilirsiniz.
10
En az 7-8 saat buzdolabında tutmalısınız. İdeali 10-15 saat. Eğer orta kısmı akışkan seviyorsanız dolapta uzun süre bekletmemelisiniz.