Fatih sarması nasıl yapılır? Fatih sarması tarifi
Fatih Sarması tatlısı, özellikle Ramazan aylarında sofralarda yer alan yöresel tatlardan biri olarak biliniyor. Keki ve şerbetinin kıvamı tuttuğunda Fatih sarması çok lezzetli bir tatlı tarifi oluyor. İşte püf noktaları ile fatih sarması tarifi...
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
220Tarifi zahmetli olsa da bir o kadar da lezzetli olan Fatih sarması, geçmişten günümüze kadar gelen önemli lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle Ramazan aylarında çok fazla tercih ediliyor. İşte ağızlarda harika bir tat bırakan Fatih sarması tarifi ve malzemeleri..
Fatih Sarması Tarifi için Malzemeler (Kek için;)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 20 ml sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Arası için;
- Kayısı marmelatı
- Ceviz
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Fatih Sarması Tarifi adım adım yapılışı
1
Keki için; yumurta ve şeker kabarana kadar çırpılır.
2
Sıvıyağ eklenir. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir, söndürmeden spatula yardımı ile karıştırılır.
3
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek harcı dökülür.
4
180 derecede 15-20 dakika pişirilir.
5
Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır. Kaynatılır.
6
Limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
7
Kek fırından çıkınca içerisine kayısı marmeladı ve ceviz dökün.
8
Ardından rulo şeklinde sarın.
9
Soğuk şerbet gezdirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.