Fava nasıl yapılır? Zeytinyağlı fava tarifi, malzemeleri, püf noktası
Ege bölgesi mezeleri denilince akla gelen mezeler arasında fava da yer alınmış. Haşlanmış baklalar, kavrulmuş soğan ve zeytinyağıyla yapılan bir lezzet fava. Peki bu kadar sevilen fava tarifi nasıl yapılır? İşte fava tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
45 dakikaKALORİ
90Zeytinyağlı fava tarifi hem lezzetli hem yapımı pratik bir meze. Eğer aromatik bir lezzet ise tercihiniz favaya kereviz de ekleyebilirsiniz. Fava mezesini kızarmış ekmek dilimleri üzerinde de servis edebilirsiniz. İsterseniz dere otu ile de süsleyebilirsiniz. (Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca Arnavut ciğeri, topik, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, Çerkes tavuğu, borani, deniz börülcesi, etsiz çiğ köfte, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, deniz börülcesi, atom tariflerine de göz atabilirsiniz)
Fava için gerekli malzemeler
- 200 gr kuru bakla
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 dal dereotu
- ince kıyılmış
Fava tarifi adım adım yapılışı
1
Bakla ve soğan bir tencereye alınır. Haşlanır.
2
Haşlama esnasında oluşan köpükler atılır, arada suyu değiştirilebilir.
3
Haşlandıktan sonra fazla su süzülür. İçerisine şeker, tuz, zeytinyağı alınarak blenderdan geçirilir.
4
Püre haline getirilen bakla ezmesi zeytinyağı ile yağlanmış servis kabına alınır. Üzerine zeytinyağı ve dereotu serpilerek servis edilir.
5
Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun!