Fındıklı sütlü un helvası tarifi nasıl yapılır? Adım adım tarif

Çeşit çeşit un helvası arasından sıra fındıklı sütlü un helvasına geldi... Ceviz tercih etmiyorsanız bir de fındıklı sütlü un helvası tarifimizi deneyin! Gizem Güzey tarafından hazırlanan, fındıklı sütlü un helvası tarifini sizler için kaleme aldık.

Fındıklı sütlü un helvası tarifi nasıl yapılır? Adım adım tarif

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

45

Ceviz tercih etmeyenlerin bir diğer alternatifi fındık. Canınız un helvası çektiyse evde sadece fındık varsa veya fındık seviyorsanız bu basit tarifimizle fındıklı sütlü un helvası elde edebilirsiniz. Gizem Güzey tarafından reçetelenen fındıklı sütlü un helvası tarifimize bir göz atın. (Eğer cevizli un helvası seviyorsanız cevizli sütlü un helvası tarifimize de göz atabilirsiniz.) 

 

Fındıklı Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 70 gram tereyağı
  • 1
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı kırılmış fındık

HELVA HAKKINDA

Helva kelimesi Arapça ḥalvā'dan gelir, şeker, yağ, un veya irmikle yapılan tatlı anlamındadır. Helvanın Türk mutfak kültüründe uzun yıllardır geniş bir yeri vardır.

Fındıklı sütlü un helvası tarifi adım adım yapılışı

1 Bir tencereye şerbeti için süt ve şekeri ekleyip kaynatın, altını kapatıp soğumaya bırakın.
2 Tencereye tereyağını alın ve eritin.
3 Eriyen yağın üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin.
4 İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın. Bu aşamada rengi dönecek ve sıvı bir kıvam almaya başlayacaktır.
5 10-15 dakika kadar orta ateşte kavurma işlemini sürdürün.
6 Un kavrulduktan sonra fındıkları ekleyin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
7 Hazırladığınız hafif soğumaya başlamış şerbeti sıcak helvaya yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.
8 Şerbetini iyice çektikten sonra helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Kıvamı iyice katılaşınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Helva sıcak şerbeti ise ılık olmalıdır. Demlenirken kapağını açmamalısınız. Orta ateşte kavurmaya dikkat edilmelidir. Şerbeti 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su şeklinde yapabilirsiniz. Ceviz yerine ceviz, antepfıstığı veya badem kullanabilirsiniz.