Fırında antep fıstıklı somon tarifi nasıl yapılır?
Somon balığı insan sağlığı açısından oldukça yararlı. Somon için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. Peki, bu tarifler arasında yer alan Fırında antep fıstıklı somon nasıl yapılır? İşte bu tarif gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
150Fırında antep fıstıklı somon tarifi için gerekli malzemeler
- 2 adet Somon
- 1
- 5 su bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- Tuz
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Havuç
- brokoli
- yeşil karnabahar (Buharda pişirilmiş)
Fırında antep fıstıklı somon tarifi adım adım yapılışı
1
Balıklara tuz ve karabiber serpiştirip iki tarafına da fırçayla zeytinyağı sürün.
2
Balıkları paket yapabilecek büyüklükte iki parça yağlı kağıt hazırlayın ve balıkları kağıtların üzerine alın.
3
Galeta unu, iri çekilmiş fıstık ve kekik ilave edip harmanlayın.
4
Balıkların üzerine bolca serpiştirin.
5
Kağıtları katlayarak paketleyin ve 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
6
Kağıdın üzerini açıp balıklar kızarıncaya kadar biraz daha pişirin.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
