Fırında mantar tarifi nasıl yapılır?
Mantar tarifi sevilen lezzetler arasında. Peki, fırında mantar tarifi nasıl yapılır? İşte Elele arşivinden Elif Edes Tapan tarafından hazırlanan fırında mantar tarifi, gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
34Fırında mantar için malzemeler;
- 30-40 adet orta boy kültür mantarı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Rendelenmiş parmesan peyniri
- Limon rendesi
- Taze kekik
Fırında mantar tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Mantarları ovarak yıkayın, iyice kurulayın.
2
20 adet mantarın kafasını zarar vermeden ayırın.
3
Mantar sapları ve diğer mantarları ufak ufak doğrayın.
4
Ezilmiş sarımsak ile zeytinyağında sularını salıp çekene kadar soteleyin.
5
Maydanoz, tuz, pul biber ilave edin.
6
Karışımı ayrılmış mantar kafalarının içine koyun, parmesan serpin.
7
190 derece ısıtılmış fırında peynir kızarana kadar pişirin.
8
Servis yaparken limon rendesi ve taze kekik serpin.