Fırınlanmış peynirli makarna tarifi nasıl yapılır?
Özellikle sosyal medyada oldukça popüler olan fırında peynirli makarna tarifi yapımı hem kolay hem de oldukça lezzetli. Makarna tutkunuysanız kesinlikle denemelisiniz. Domatesin ve peynirin fırında pişmesiyle ortaya çıkan bu lezzet nasıl yapılır? İşte fırınlanmış peynirli makarna tarifi..
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
250Fırınlanmış peynirli makarna tarifi için gerekli malzemeler
- 2 domates
- 1 küçük kalıp beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
- Fesleğen
- Pulbiber
- tuz
- 3 dal taze kekik
- Yarım paket makarna
Fırınlanmış peynirli makarna tarifi adım adım yapılışı
1
Fırına dayanıklı büyük bir tavada veya orta boy bir pişirme kabında domates, soğanı, sarımsak ve 1 yemek kaşığı yağ, tuz ve kırmızı pul biber ile birleştirin.
2
Beyaz peyniri domates karışımının ortasına koyun. Domateslerin üzerine kekik dallarını yayın. 40 ila 45 dakika, domatesler patlayana ve beyaz peynir üstte altın rengi olana kadar pişirin.
3
Bu arada büyük bir tencerede kaynayan tuzlu suda makarnayı paketindeki talimata göre kıvama gelene kadar haşlayın.
4
Domatesli ve beyaz peynirli tavaya pişmiş makarna, ayrılmış makarna suyu ekleyin ve birleştirilene kadar karıştırın. Fesleğenle süsleyin.