Frambuazlı çiçek kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Beş çayının yanında ağzınız tatlansın istiyorsanız bu kurabiye size göre! İşte frambuazın ağızda dağılışını hissedeceğiniz frambuazlı çiçek kurabiye tarifimizin malzemeleri ve adım adım yapılışı…
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
120Frambuazlı çiçek kurabiye tarifi malzemeleri
- 2 yumurta
- 190 g pudra şekeri
- 250 g tereyağı
- 100 g toz badem
- 1 paket vanilya
- 450 gr un
- 1 su bardağı frambuaz marmeladı
- 1 tutam tuz
Frambuazlı çiçek kurabiye tarifi adım adım yapılışı
1
Tereyağı ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabında yumuşayıncaya kadar karıştırın.
2
Yumurta, tuz ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
3
Toz bademi ve kalan tüm malzemeyi unla karıştırın.
4
Harmanladığınız kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave edin.
5
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında 4 mm kalınlığında açıp çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin.
6
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7
Dizdiğiniz parçaların yarısının ortasına şekilli küçük bir kalıpla delikler açın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
8
Kurabiyeler piştikten sonra tel ızgara üzerine alıp soğutun. Düz olan kurabiyelerin ortasına bir tatlı kaşığı marmelat koyup delikli olan kurabiyeyi üzerine kapatın.
9
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.