Glütensiz çikolatalı süt dilimi nasıl yapılır? Glütensiz çikolatalı süt dilimi tarifi

Glüten hassasiyeti olanlar veya glütensiz beslenmek isteyenler için glütensiz tarifler bulunuyor. Oldukça pratik bir tatlı olmasının yanı sıra lezzeti de akıllarda kalacak bir tatlı olan çikolatalı süt dilimi tarifi Elele okurları için Yusuf Adem Uzun'dan geliyor. Çocuklar da bu tarife bayılacak!

Glütensiz çikolatalı süt dilimi nasıl yapılır? Glütensiz çikolatalı süt dilimi tarifi

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

118

Glüten hassasiyeti olanlar, çölyak hastalığı bulunanlar ya da daha sağlıklı bir yaşam için glütensiz beslenenler evde yapabilecekleri glütensiz tarif arayışına giriyor.  Glütensiz çikolatalı süt dilimini hem ufak tatlı kaçamaklarında hem de davetlerinizde herkesin yiyebileceği bir alternatif olarak menüye dahil edebilirsiniz.  Çocuklarınızın da bayılarak tüketeceği glütensiz çikolata süt dilimini yapmak için kullanacağımız malzemelere bir göz atalım. (Bu tarifin ardından Glütensiz kakaolu minik kek tarifine de göz atabilirsiniz)

Glütensiz Çikolatalı Süt Dilimi Tarifi için Malzemeler

  • 3 su bardağı badem sütü
  • 4 yemek kaşığı erimiş organik Hindistan cevizi yağı
  • 3/4 su bardağı organik Hindistan cevizi şekeri
  • 2 yemek kaşığı organik kakao tozu
  • 100 gr şekersiz bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı agar agar
  • 2 yemek kaşığı tapyoka nişastası

GLÜTEN HAKKINDA

Glüten; buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bitkisel bir proteindir. Glüten ilave edildiği ürünlerin kıvam almasını, arzu edilen esneklik ve yumuşaklığa ulaşmasını sağlar ve bağlayıcı görevi görür. Bu özelliği sebebiyle gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılır. Hazır ürünlerden ekmek, makarna, bulgur, irmik ve pek çok hamur işi tarifinde glüten bulunmaktadır. Glüten duyarlılığı, çölyak hastalığı gibi rahatsızlıkları olan kişilerin tüketmemesi gerekir.

Glütensiz Çikolatalı Süt Dilimi Tarifi adım adım yapılışı

1 Bütün malzemeleri çelik tencereye aktarın.
2 Özellikle agar agar ve nişastanın karışması için çırpıcı ile birbirine güzelce yedirin.
3 Orta ateşteki ocakta pişirmeye alın.
4 Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alın.
5 Yuvarlak cam kalıba karışımı aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
6 Ardından buzdolabının soğutucu kısmına alın.
7 Agar agar ve nişasta kıvam verinceye kadar burada dinlendirin.
8 Kalıptan çıkarırken yanlarını spatula ile ayırın.
9 Ardından servis edeceğiniz kabın üzerine tersine çevirin, kalıptan ayırın, kakao serpin ve dilimleyerek servis edin.

PÜF NOKTASI

Agar agar ve nişastayı yerine 2 yemek kaşığı jelatin ekleyebilirsiniz.