Glütensiz Kinoalı Kek Nasıl Yapılır? Glütensiz Kinoalı Kek Tarifi
Çaya misafirleriniz gelecek ama siz ya da konuklarınızdan birisi diyetteyse, glüten intoleransı varsa ya da sadece glütensiz beslenmek istiyorsa hafif tatların arayışı içinde olabilirsiniz! O zaman glütensiz kinoalı kek tam size göre! İşte Elele Dergisi'ndeki yer alan Edwina Sponza'nın kek tarifi..
KAÇ KİŞİLİK
9 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
45 dakikaKALORİ
175Çölyak rahatsızlığı olan veya glüten intoleransı olan kişiler buğday unu içeren besinler tüketemiyorlar. Ancak onlara özel de birbirinden güzel tarifler var. Biraz klişelerden de uzak olayım ama konuklarıma da lezzetli ve farklı bir tatlı sunayım derseniz glütensiz kinoalı kek harika bir seçim olacaktır. Malzemeler hazırsa Edwina Sponza'nın glütensiz kinoalı kek tarifine başlayalım... (Bu tarifin ardından Kuru Meyveli ve Fındıklı Glütensiz Kurabiye tarifine de göz atabilirsiniz.)
Glütensiz Kinoalı Kek için Malzemeler
- 1 ölçü kabı kinoa unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz keten tohumu
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 3 yumurta
- 1/2 ölçü kabı+1 çorba kaşığı yoğurt
- 1/3 ölçü kabı zeytinyağı
- 200 gr tatlı lor
- l kap ince doğranmış karışık dereotu
- Taze nane ve maydanoz
Glütensiz Kinoalı Kek Tarifi adım adım yapılışı
1
Fırını 150 derece fanlı ayarda ısıtın.
2
Un, kabartma tozu, ve baharatları bir kapta karıştırın.
3
Yumurta, yoğurt, yağ ve peyniri mikserle çırpın.