Glütensiz Muzlu Kek Nasıl Yapılır? Glütensiz Muzlu Kek Tarifi

Gluten duyarlılığı olanlar için laktoksuz süt ve glutensiz un ile yapabilecek birçok tarif bulunuyor. Peki glütensiz muzlu kek nasıl yapılır? Şef Aleyna Akçay adım adım glütensiz muzlu kek yapılışını anlattı...

Glütensiz Muzlu Kek Nasıl Yapılır? Glütensiz Muzlu Kek Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

50 dakika

KALORİ

140

Glütensiz ve sağlıklı beslenenler için harika bir lezzetle karşınızdayız: Muzlu kek tarifi. Aynı zamanda çocukların da bayılarak yiyebileceği bir kek tarifi. Mutfağınızda kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz zengin bir lezzet olan glütensiz muzlu kek tarifini hemen deneyin. ( Bu tarifin ardından glütensiz kinoalı kek tarifine de göz atabilirsiniz.)

Glütensiz Muzlu Kek İçin Malzemeler

  • 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 4 orta boy muz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 damla vanilya özütü
  • 2 su bardağı glütensiz un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
  • İsteğe bağlı olarak iri kıyılmış ceviz

GLÜTEN HAKKINDA

Glüten; buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bitkisel bir proteindir. Glüten ilave edildiği ürünlerin kıvam almasını, arzu edilen esneklik ve yumuşaklığa ulaşmasını sağlar ve bağlayıcı görevi görür. Bu özelliği sebebiyle gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılır. Hazır ürünlerden ekmek, makarna, bulgur, irmik ve pek çok hamur işi tarifinde glüten bulunmaktadır. Glüten duyarlılığı, çölyak hastalığı gibi rahatsızlıkları olan kişilerin tüketmemesi gerekir.

Glütensiz Muzlu Kek Tarifi adım adım yapılışı

1 Şeker ve tereyağını çırpın
2 3 muzu bir çatal yardımı ile ezip tereyağı ve şeker karışımına ekleyin.
3 İyice çırptıktan sonra tüm sıvı malzemeleri karışıma ekleyin.
4 Unu güzelce eledikten sonra karbonat, tarçın ve muskatla karıştırın.
5 Son olarak cevizleri de ekleyip spatula yardımı ile bir kalıba alın.
6 Kullanmadığınız diğer muzu ince dilim olacak şekilde kesip kek hamurumuzun üzerine koyun ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 50 dakika boyunca pişirin.