Bir tür protein olan glüten; arpa, buğday ve çavdar gibi tahıllarda bulunur. Bu tahılların kullanıldığı işlenmiş gıdalarda da bulunan glüten, insan vücudu tarafından zor sindirilir. Ekmek gibi unlu ürünlerin, pişirilirken kabarmasını sağlar. Çölyak hastalığı, glüten duyarlılığı, buğday alerjisi ve irritabl bağırsak sendromu gibi hastalığı olan kişilerin, glüten tüketmemesi gerekir.Glüten son zamanlarda sadece çölyak hastalarının değil, sağlıklı beslenmek isteyen pek çok kişinin de gündeminde. Laktoksuz süt ve glütensiz un ile yapabilecek birçok tarif bulunuyor. Siz de hem glütensiz hem de sağlıklı, tatlı tariflerine şans verebilirsiniz. İşte 10 Ünlü şefin Elele dergisi için hazırladığı 17 glütensiz tatlı tarifi....GLÜTENSİZ MUZLU KEK GLÜTENSİZ KURABİYE GLÜTENSİZ MOZAİK PASTA KURU MEYVELİ VE FINDIKLI GLÜTENSİZ KURABİYE KAKAOLU MİNİK KEKBÖĞÜRTLENLİ PANNA COTTA KİNOALI KEK HURMALI TOPLAR BAHARATLI ARMUT TATLISI HAVUÇLU KEK KURUYEMİŞ TOPLARI ÇİKOLATALI BADEMLİ TOPLAR TAHİNLİ KURABİYE GLÜTENSİZ ŞEKERSİZ ISLAK KEK ÇİKOLATALI SÜT DİLİMİ FISTIKPARE BADEMLİ KEK