Gül reçeli tarifi nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarınızda reçeli eksik etmiyorsanız o zaman bu gül reçelini de denemelisiniz. Hem yapımı kolay hem de bir o kadar lezzetli olan gül reçelini afiyetle yiyeceksiniz. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Gül reçeli tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

80

Gül reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • 300 gram gül yaprağı (reçellik gül)
  • 7 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı şeker
  • ½ limon suyu

Gül reçeli tarifi adım adım yapılışı

1 Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır ve kurutulur.
2 Şeker ile birleştirilerek bir gece bekletilir.
3 Ertesi gün su eklenerek kaynatılmaya başlanır. Kaynayan reçele limon suyu eklenir ve 15 dakika sonra kapatılır.
4 Soğuduktan sonra servis edilir.