Bayat ekmek böreği
Bayat ekmek böreği tarifi
Malzemeler:
2 bayat ekmek
1 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı süzme beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri
Karabiber
Pul biber
Yarım demet maydanoz
Sosu için
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yumurta
Bir tutam karbonat
Hazırlanışı:
Peynirleri, baharatı ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Ekmekleri küpler halinde doğrayıp yarısını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Üzerine peynirli karışımı serpin. Kalan ekmekleri de peynirli karışımın üzerine yerleştirin. Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
*Lezzet dergisinden alınmıştır.