Kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır? Kıymalı tepsi böreği tarifi
Sabahların ve beş çayının vazgeçilmez böreklerinden olan kıymalı tepsi böreği hemen hemen herkesin sevdiği tariflerden. Hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz, elde açma lezzetinde harika bir tepsi böreği tarifi veriyoruz. Kağıt kalemi hazırlayın!
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
50 dakikaKALORİ
248Hazır yufkadan yapılan börekler çok kolay ve pratik. Hamur açmayı sevmeyen ya da vakti olmayanlar için de büyük rahatlık. Bu kıymalı tepsi böreği de hem lezzetli hemde kıyma harcını kavurması dışında gayet kolay bir tarif. Yapınca çok beğeneceğiniz lezzeti damaklarda iz bırakacak enfes kıymalı tepsi böreğinin tarifi Lezzet Editörü Başak Öngel'den geliyor. (Bu tarifin ardından Kolay Boşnak Böreği tarifi ve Oduncu böreği tarifine göz atabilirsiniz.)
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi için Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için:
- 1 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 g kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet maydanoz
Arası için:
- ½ su bardağı su
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı süt
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi adım adım yapılışı
1
Harç için soğanlar yemeklik doğranır. Tavaya zeytinyağı alınır ve soğan renk alana kadar kavrulur.
2
Renk alan soğana kıyma eklenerek pişirilir.
3
Maydanoz ince ince kıyılır. Maydanoz ve baharatlar eklenerek kenara alınır.
4
Ara katmanlar için malzemelerin hepsi çırpılır.
5
Tepsiye biraz yağ gezdirilir. Yufka hiç kesilmeden serilir.
6
Diğer yufkadan parçalar ortaya serilir. Birkaç kat yufka serilmeye devam edilir ve her ara kata hazırlanan sıvı dökülür.
7
Orta kısmına harç koyulur ve sırasıyla yufka ve sıvı dökülerek devam edilir.
8
En üst katta yufkanın kenarları içeriye katlanır üstünü tam kapatın ve dilimleyin.
9
Kalan sıvı böreklerin üzerine dökülür.
10
180 derecede 30-35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.