Hindistan cevizli tart
Malzemeler
2 yumurta
150 gr tereyağı
1 kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Yumurtalar, şeker, tereyağı, kabartma tozu, un ve sütü hamur yoğurma kabında karıştırın. Hamuru tart kalıbına dökün. önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Hindistan cevizi, yumurtalar, toz şeker ve ayçiçek yağını mikserle çırpın. Karışımı fırından çıkardığınız tart hamurunun üzerine yayıp tekrar fırına yerleştirin. 150 derece fırında 20 dakika daha pişirin. Ilık veya sıcak servis yapın.
* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.