Kakaolu yılbaşı kurabiyesi

Mutfak Atölyesi'nden Zeynep Karahan'dan yılbaşı partinizde konuklarınıza sunabileceğiniz nefis bir öneri...

Kakaolu yılbaşı kurabiyesi

Prodüksiyon: Aytaç Gozzi
Fotoğraf: Ozan Kutsal

Malzemeler:
200 g un
130 g tereyağı (küp kesilmiş soğuk),
90 g pudra şekeri
60 g badem unu
30 g toz kakao
4 yumurta sarısı
Bir çimdik tuz
Araç-gereçler:
Merdane, kurabiye kesme kalıbı.


Yapılışı:
Tereyağını ve unu bir mutfak robotunda kumsu yapıya gelene kadar karıştırın. Başka bir kapta
pudra şekeri, tuz, toz kakao ve badem ununu birleştirin. Yavaşça iki karışımı birleştirin. Robot çalışırken birer birer yumurta sarılarını ekleyin. Hamur tamamen birleşince tezgaha alıp top haline getirin. Streç filme sararak dolapta en az 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru iki yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın ve buzdolabında tekrar dinlendirin. Fırını 180 °C’ye ayarlayın. Büyüklükleri birbirine yakın olacak şekilde istediğiniz şekillerle kesin ve ince bir tepsiye alıp altları pembeleşinceye kadar pişirin. Üzeri istenirse beyaz erimiş çikolata ile süslenebilir.

* EvBahçe dergisinden alınmıştır.