Kıymalı muska böreği nasıl yapılır? Kıymalı muska böreği tarifi

Kıymalı muska böreği, sabahların ve beş çayının vazgeçilmez böreklerinden. Yapımı oldukça kolay olan kıymalı muska böreği tarifini çok kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz kıymalı muska tarifini Lezzet editörü Başak Öngel paylaştı.

Kıymalı muska böreği nasıl yapılır? Kıymalı muska böreği tarifi

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

KALORİ

310

Hem kokusu hem de görüntüsü ile büyüleyen kıymalı muska böreği yapımı en kolay olan börekler arasında yer alıyor. Dumanı üzerinde ve mis gibi kıyma harcı ile misafirlerinizin kıskanacağı bir tarif hazırlamak ister misiniz? Eşsiz lezzetiyle çıtır çıtır kıymalı muska böreği tarifini mutlaka denemelisiniz. Çay saatlerinden kahvaltılara ya da öğle ve akşam yemeklerine her öğün zevkle tüketebileceğiniz kıymalı muska böreği arıyorsanız işte tarifi...  (Bu tarifin ardından Börek Omlet tarifine ve ya Yeşil börek tarifine göz atabilirsiniz.)

Kıymalı Muska Böreği Tarifi için Malzemeler

  • 4 adet yufka

Harç için;

  • 320 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • ½ demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çörekotu

Ara katmanlar için;

  • ½ çay bardağı süt
  • ½ çay bardağı su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

BÖREK HAKKINDA

Börek, Türk mutfağında bir açılmış hamurun veya yufkanın arasına çeşitli malzemeler konularak değişik biçimlerde pişirilebilen hamur işi. Türklerin tarih boyunca Avrasya bölgesinde geniş bir coğrafyada yaşamış olduklarından ve birçok diğer lezzet gibi böreği de bu bölgelere taşıdığından dolayı birçok dilde börekten alıntılanan sözcükler bulunmaktadır. Yufka böreği, su böreği, sac böreği, patatesli börek, pastırmalı börek, ıspanaklı börek, kıymalı börek ve daha birçok çeşiti mevcut.

Kıymalı Muska Böreği Tarifi adım adım yapılışı

1 Ara katman için hazırlanan sos iyice çırpılır.
2 Yufka iki kat üst üste koyulur. Sos ara katmana ve üstüne dökülür.
3 Harç hazırlanır. Zeytinyağında soğanlar kavrulur, renk alınca kıyma eklenerek pişirilir.
4 Pişen harca baharat ve ince kıyılmış maydanoz koyularak kenara alınır.
5 Şeritlerin baş kısmına harç koyulur ve üçgen şeklinde muska yapar gibi börekler katlanır.
6 Üzeri için yumurta sarısı ve süt çırpılır. Böreklerin üzerine sürülür.
7 Çörekotu serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir.