Otlu pastırmalı köy çöreği tarifi nasıl yapılır? Güzide Mertcan'ın tarifi...
Otlu pastırmalı köy çöreği tarifi nasıl yapılır mı diyorsunuz? Güzide Mertcan’nın hazırladığı otlu pastırmalı köy çöreği favoriniz olacak... İşte tarif için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
40 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
35 dakikaKALORİ
227Otlu pastırmalı köy çöreği için malzemeler
- Hamur için:
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 4.5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İç harcı için:
- 3 dal taze soğan
- 80 gr çemensiz pastırma
- 1 çay bardağı dereotu
- 1 yemek kaşığı zahter turşusu
- 1 su bardağı suda bekletilmiş ve küp küp doğranmış köy peyniri
Otlu pastırmalı köy çöreği tarifi adım adım yapılışı
1
Maya, ılık süt ve şekeri karıştırdıktan sonra 15 dakika ılık bir yerde bekletin. Unu, geniş bir kaba alın ortasını çukur açıp yumurta, mayalı süt ve tereyağını ekleyip yoğurdun üzerini örtüp bir saat kadar mayalanması için bekletin.
2
İçi için malzemeleri hamura ekleyip tekrar homojen olana kadar yoğurup elma büyüklüğünde parçalara bölün. Elinizle üzerine hafif bastırın ve yumurta sarısını sürün. İsteğe göre susam ya da çörekotu da üzerine dökebilirsiniz.
3
180 derece önceden ısınmış fırında 30-35 dakika pişirmeniz yeterlidir.