Hafta sonlarının vazgeçilmezi: Tavada pratik pizza
Akşam için pratik ve lezzetli bir yemek arıyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? İşte size hazır pizzacıları aratmayacak bir tarif: Tavada pratik pizza... Peki, evde tava pizza nasıl yapılır? Gelin bu leziz tarife bir göz atalım...
Bu hafta sonunu evde geçirmeye karar verdiniz ve fast food bir şeyler yemek istiyorsunuz. Ancak bu sefer yemeği kendiniz yapacaksınız. Size müthiş bir önerimiz var: Tavada pizza! İşte hafta sonu için harika bir seçim olan tavada pratik pizza tarifi ve püf noktaları...
TAVADA PRATİK PİZZA NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı acuka veya salça
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10 mantar
- 1 kırmızı soğan
- 3 yaprak pazı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
- Pazı yapraklarını irice doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kavurun.
- Ocaktan alın. Bir kapta elenmiş unu ve tuzu harmanlayın.
- Sütü, yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Elde ettiğiniz boza kıvamındaki karışımı yağlanmış büyük boy kare bir tavaya döküp iyice yayın.
- Orta ateşte, 5 dakika pişirdikten sonra 1 tatlı kaşığı su ile sulandırılmış salçayı veya acukayı yayın.
- Üzerine rendelenmiş mozzarella peynirinin yarısını yayın.
- Dilimlenmiş mantarları, halka halka doğradığınız kırmızı soğanı, yağda çevirdiğiniz pazı yapraklarını serpin.
- Tavanın kapağını kapatın.
- Orta-kısık ateşte 15 dakika pişirin.
- Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
*Lezzet dergisinden alınmıştır:
İLGİLİ İÇERİKLER