Zeytinli ve soğanlı ekmek

Bu ekmek tarifini çok sevdik!

Zeytinli ve soğanlı ekmek

Malzemeler
2 kırmızı soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş siyah zeytin
7 su bardağı un
1.5 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı instant maya
2 tatlı kaşığı acuka
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz ve kişniş

Hazırlanışı
Zeytinyağını tavaya alın. Kabuğu soyulmuş ve kıyılmış kırmızı soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun. Un, tuz, maya, maydanoz, kişniş, zeytin, acuka ve kavrulmuş soğanı büyük bir kasede karıştırın. 2 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek iki katı büyüklüğünde kabarana kadar dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yerleştirin. Tekrar iki katı kabarması için üzerini örterek tekrar dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.