Havuç tarator nasıl yapılır? Havuç tarator tarifi, malzemeleri, yapılışı
Özellikle et ve tavuk yemeklerin yanında etin ve tavuğun ağırlığını dengeleyecek olan havuç tarator tarifi yılbaşı masanızın olmazsa olmazı olabilir.Ayrıca havuç tarator tarifi yapması bir o kadar da kolay peki havuç tarator tarifi nasıl yapılır? Yapım aşamalarıyla havuç tarator tarifini reçeteledik

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
150Tarator kelimesi Rumca kökenlidir ve 'Ceviz içi, sarımsak, tuz, ekmek içi, sirke ve tahinin limon suyu ile çırpılmasından sonra kıyılmış maydanozla hazırlanan salça veya sos' anlamına gelmektedir. Bu yazımızda havuç tarator tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabileceksiniz. Meze seviyorsanız ayrıca acuka, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, semizotu salatası, haydari, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
Havuç tarator tarifi için gerekli malzemeler
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş (opsiyonel)
TARATOR HAKKINDA
Havuç tarator tarifi adım adım yapılışı
1
Havuçların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen havuçlar zeytinyağı dökülmüş tavada kavrulur.
2
Bir kabın içerisinde, yoğurt, tuz ve sarımsak karıştırılır.
3
Kavrulan havuçlar ile yoğurt birleştirilir.
4
İsteğe göre cevizle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun!
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
