Karpuzlu limonata
Malzemeler:
2 limon
1 lime
1 tutam taze nane
½ bardak şeker
½ orta boy karpuz.
Hazırlanışı:
Limonları yıkayın, sıkın ve kabuklarıyla birlikte bir kaba koyun. Şeker ve nane yapraklarını ekleyin. Şeker eriyinceye kadar bir tahta kaşıkla ezin. Çekirdeklerini çıkarıp parçalara böldüğünüz karpuzu blenderdan geçirin. Şekerli-limonlu karışımı da ekleyip karıştırın. Dilerseniz bir miktar su ekleyebilirsiniz. Bir parça karpuzu küp küp doğrayıp buzlukta bekletip, servis sırasında limonatanıza buz niyetine ekleyebilirsiniz.
2 limon
1 lime
1 tutam taze nane
½ bardak şeker
½ orta boy karpuz.
Hazırlanışı:
Limonları yıkayın, sıkın ve kabuklarıyla birlikte bir kaba koyun. Şeker ve nane yapraklarını ekleyin. Şeker eriyinceye kadar bir tahta kaşıkla ezin. Çekirdeklerini çıkarıp parçalara böldüğünüz karpuzu blenderdan geçirin. Şekerli-limonlu karışımı da ekleyip karıştırın. Dilerseniz bir miktar su ekleyebilirsiniz. Bir parça karpuzu küp küp doğrayıp buzlukta bekletip, servis sırasında limonatanıza buz niyetine ekleyebilirsiniz.