Marul, havuç ve rezene
Bu karışım, güçlü bir şifa kaynağıdır ve ülsere iyi gelir.

Geleneksel olarak çiğ maruldan elde edilen su, ülser, bağırsakta
gaz birikmesi ve karın şişkinliği gibi gastrik sorunlara iyi gelir.
Ancak bir seferde çok fazla içmeyin; çünkü marul suyunun fazlası
mide kramplarına ve şişkinliğe neden olabilir. Havuçta
bulunan beta-karoten, yavaş sindirim veya bakteriyel enfeksiyonlar
nedeniyle oluşan toksinlerin vücuttan atılmasını
sağlayan, antioksidan özelliklere sahiptir. Rezene ise hem
sakinleştirir hem de sindirim sistemindeki iltihapların tedavisine
yardımcı olur.
Tarifi
1/4 marul, doğranmış.
3 büyük havuç, doğranmış.
2 adet rezene soğanı,
doğranmış.
Meyveleri bir meyve sıkacağı
yardımıyla sıkıp suyunu elde
edin, karıştırın ve bekletmeden
tüketin.
Besin değeri tablosu
Vitaminler B1, B2, B6, C, E, K,
beta-karoten, folik asit, kalsiyum,
krom, kobalt, iyot, demir,
magnezyum, mangan, fosfor,
potasyum, selenyum, çinko,
silisyum ve sodyum.